Taxus voor hoop – Snoeien voor leven

Snoeien-voor-Leven
Publicatiedatum: 18-05-2017
Aangepast: 18-11-2020

Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moeten worden gesnoeid om tot een prachtige, groene en volle haag te komen. Je kunt een taxus, behalve als het vriest, heel het jaar snoeien maar de beste tijd om te snoeien is juni, juli en augustus.

Wat veel mensen niet weten is dat het snoeisel van grote waarde is. Taxus snoeisel bevat een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Één kubieke meter taxus scheuten is voldoende voor één chemotherapie behandeling.

Lever daarom uw Taxus snoeisel tussen 15 juni en 31 augustus GRATIS bij ons in en steun hiermee de strijd tegen kanker!

Sommige maatregelen zijn belangrijk bij het snoeien en het opvangen van uw taxussnoeisel.
Welke zijn dat en waarom?

  1. Snoei alleen de jonge scheuten – Alleen in de jonge scheuten van de Taxus Baccata zit voldoende werkzame stof (Baccatine) die nodig is voor het medicijn.
  2. Vang het snoeisel zo schoon en zuiver mogelijk op – De farmaceutische industrie kan alleen snoeisel verwerken waar geen ander materiaal doorheen zit.
  3. Bewaar het materiaal in een open zak – Snoeisel dat in een dichte zak zit, gaat schimmelen en broeien waardoor de kwaliteit behoorlijk terugloopt.
  4. Breng uw snoeisel tussen 15 juni en 31 augustus naar uw inzamelpunt – Gooi uw snoeisel, zonder zak (!) in de kratten/containers bij het inzamelpunt. Uitdrogen is niet erg want het snoeisel wordt uiteindelijk toch gedroogd en verwerkt totdat het er uitziet als een soort thee.

Dus zorg ervoor dat als u gaat snoeien dat u alleen de jonge scheuten snoeit en dit schoon opvangt op een zeil. Mocht u het snoeisel tijdelijk bewaren voordat u het naar uw inzamelpunt brengt, doe dit dan in een OPEN zak.

Meer weten over deze samenwerking met Vergroot de hoop?

Succes en alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!