Grassen

Publicatiedatum: 10-11-2017
Aangepast: 21-12-2020

Grassen in de tuin

moderne tuin hoge grassenIn de plantenwereld domineren vooral de grassen. Al is dit niet direct te zien. In de particuliere tuinen valt het bescheiden gebruik of zelfs het geheel ontbreken van deze plantengroep op. Het pampasgras heeft zijn weg naar het grote publiek gevonden. Er zijn echter meerdere soorten. Ook deze grassen kunnen uw tuin zeker verfraaien.

Binnen het assortiment is het gras niet alleen maar groen. Het gras ‘Millium effesum Aureum’ heeft goudgele bladeren. Terwijl de kleur van de ‘Imperata cylindrica’ in de zon bloedrood is. Andere soorten zijn wat bescheidener maar door de diversiteit aan kleur zijn de ongelofelijkste combinaties mogelijk.

modern grasGrassen vragen een andere manier van kijken. Soms zijn bladeren naalddun en stekelig. Terwijl andere typen fors en massief vanuit de halmen of vanuit de aarde omhoog steken of in sierlijke bogen naar beneden hangen. De hoogte van deze siergrassen varieert van 5 cm tot 5 meter. De lagere soorten zijn geschikte bodembedekkers. De hogere soorten komen beter tot hun recht als groepsbeplanting of als zomergroene haag.

Je hebt warme en koude types. Grassen van het koude seizoen beginnen al vroeg in het voorjaar te groeien. Sommige blijven half-wintergroen of geheel wintergroen, in de winter. Andere grassen doen het juist goed tijdens de warmere periodes in het jaar en blijven er ook mooi uitzien als het een langere periode warm en droog is. Ze beginnen pas te groeien als de temperatuur is opgelopen.

Zo ziet u maar; grassen zijn zeker niet saai!

Wilt u meer weten?

Laat u inspireren en informeer bij ons naar de mogelijkheden voor in uw tuin!