Januari; een nieuw jaar, een nieuwe tuin

22-01-2018

Allereerst wens ik u namens het team van Outlook Groenprojecten een heel voorspoedig en gezond 2018 toe. Het nieuwe jaar begint zacht. Op sommige plekken denkt de natuur dat het lente aan het worden is. We kunnen hier niets aan doen, behalve afwachten wat de natuur doet.

In januari is er niet heel veel te doen in de tuin. Maar voor de liefhebbers heb ik toch een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Controleer uw vorstbescherming. Misschien is deze losgewaaid tijdens het stormachtige weer.
  • Kiwi’s en druiven kunt u deze maand nog snoeien. Straks komt de sapstroom weer op gang en dan is het beter om niet te snoeien.
  • Op de dagen dat het niet vriest moeten uw fruitbomen gesnoeid worden.
  • Als het heeft gesneeuwd of als het vriest is het beter om niet over uw gazon te lopen. Uw gazon kan dan schade oplopen en in het voorjaar ziet u dit terug in de vorm van gele plekken.
  • De knotwilg moet tot op de kroon worden teruggesnoeid.

Als in het voorjaar de natuur weer tot leven komt is het voor Outlook Groenprojecten een drukke tijd. Als u overweegt om dit jaar uw tuin te gaan aanpassen of helemaal wilt renoveren is het verstandig om nu al na te denken over uw tuinplannen. Outlook Groenprojecten kan u uiteraard helpen in dit traject. Uw droomtuin begint met een goed doordacht ontwerp.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Ik wens u veel tuinplezier!

Sjerp Bouma