Voorjaarsblog 2019

15-03-2019

Na de maartse buien van afgelopen weken is er weer voorjaarsweer in aantocht. Tijd om de tuin in te gaan en hem klaar te maken voor het voorjaar. Daardoor kunt u bij de volgende zonnestralen weer extra genieten van uw tuin!

Wat kunt u zelf aan uw tuin doen in het voorjaar?

– Het begint met opruimen, verwijder al het blad en snoei de vaste planten en siergrassen. 

– Maak de tuin onkruidvrij en verwijder planten die u niet meer wenst, bijvoorbeeld omdat ze andere planten overgroeien.

– Verzorg vervolgens de bodem met organische mest en werk dit door met een cultivator.

– Maak uw terras en verdere bestrating schoon met een bezem of schrobber en gewoon water. Mocht dit niet lukken dan kunt u eventueel gebruik maken van een biologisch middel om groene aanslag te verwijderen.

– Het gazon weer in topvorm brengen begint met verticuteren. Zo krijgt de bodem weer lucht en zal uw gazon weer mooi dichtgroeien. Tip: Maai de eerste paar keren op de hoogste stand.

Uw tuin klaar laten maken voor het voorjaar door Outlook Groenprojecten:

Bovenstaande zaken kunt u ook laten uitvoeren door een van onze vakbekwame hoveniers. Hierin is heel veel mogelijk. Van de complete tuin onderhouden tot alleen de planten en struiken snoeien. 

Wat kost het om mijn tuin klaar te laten maken voor het voorjaar?

Omdat elke tuin anders is en elke tuin ander werk nodig heeft maken we voor u graag een voorstel op maat. Heeft u interesse gekregen in onze service? Open dan de link voor onze mogelijkheden:

Met vriendelijke groet,

Sjerp Bouma