Tuinkalender september

Publicatiedatum: 14-04-2020
Aangepast: 29-07-2020

De tuinkalender september met handige tuintips die u helpt om uw tuin op orde te maken.

De dagen worden zichtbaar korter, de eerste flinke regenbui is een feit. De nazomer is in aantocht. Door mening mens wat betreurt, maar toch is de nazomer een fijne tijd om te genieten van uw tuin. In deze tuinkalender meer over:

Wilt u graag het tuinonderhoud laten doen?

Gazon onderhoud in september

gazon onderhoud september

Hoe ziet uw onderhoud aan het gazon eruit in de maand september?

Het gras groeit nu een stuk langzamer, maar dit neemt niet weg dat het gazon nog wel een maaibeurt kan gebruiken.  Het is verstandig om uw gazon niet te kort te maaien

Kale plekken kunnen bij gezaaid worden. Doordat de bodem nog door de zon verwarmt is, ontkiemen de graszaden snel en is er snel resultaat.

Wanneer u last van mos heeft is het tijd om te verticuteren en de bodem te voeden met ijzersulfaat.

Snoeien in september

Wat kunt u het beste snoeien in september?
De hagen zijn in de maand september gestopt met groeien, geef ze vóór het eind van de maand september een flinke snoeibeurt.  Als u de uitgebloeide bloemen uit de planten haalt, bloeien ze nog een tijdje door.

Zorg ervoor dat juist in deze maand het onkruid uit de borders blijft. Zo houdt u uw tuin mooi schoon voor de winter en heeft u in het voorjaar minder werk.

tuinkalender september

Bloembollen planten

Bloembollen geven veel kleur aan uw tuin, het is niet alleen een lust voor het oog, maar het geeft ook sfeer aan uw tuin. Maak daarom een beplantingsplan voor uw bollen.

Voorjaarsbollen zijn Tulpen, Blauwe druif, Krokussen en uiteraard mag de Narcis niet ontbreken. Deze bollen kunt u nu planten het liefst voordat de eerste vorst zich aandient.

De zomerbloeiers kunt u het beste in het voorjaar planten zodra de nachtvorst voorbij is en tot en met eind mei.

Overige tuintips

Nog een handige tuintip voor de maand september. Bewaar uw tuinafval op een plek in uw tuin. Op een grote hoop zal het afval verteren tot prachtige compost. Deze natuurlijke bodemverbeteraar kunt u gebruiken om de beplanting te beschermen en de grond in goede conditie te houden.

Geniet vooral van de laatste zomermomenten in uw tuin!

Tuinkalender september en meer

Tuinkalender september kan worden afgevinkt, op naar tuinkalender oktober! Heeft u nog andere vragen over uw tuinonderhoud? Neem dan contact met ons op.