Tuinkalender november

Publicatiedatum: 23-04-2020
Aangepast: 09-11-2021

Tuinkalender november

Wat staat er op de tuinkalender in de maand november? Deze maand maken we de tuin helemaal winterklaar. Een aantal klussen die ook op de oktoberkalender staan, ziet u ook deze maand terugkomen. Wanneer het weer het toelaat valt er nog genoeg te genieten in de tuin.

Tuin in november

Schakel uw hovenier in voor de grotere tuinveranderingen die u wilt realiseren. Installeer een drainagesysteem of laat dit installeren, als het regenwater niet snel genoeg wordt opgenomen.
Of heeft u altijd al een tuinhuis of berging in uw tuin gewild? Dit is de juiste periode om dit te realiseren. Wilt u meer weten over een luxe buitenverblijf?

Wilt u graag het tuinonderhoud laten doen?

tuinkalender november

Haag aanplanten

Heeft u deze zomer opgemerkt dat de haag kale plekken vertoont? November is de maand voor het aanplanten van uw haag. Plant nieuwe struiken bij, zo vormt uw haag in het voorjaar weer één dicht geheel. Is uw haag aan vervangen toe? Overweeg dan een kant-en-klaar haag.

Gazon onderhoud in november

Het gazon heeft in de maand november nagenoeg geen onderhoud meer nodig. Wel kunt u de graskanten strak en recht afsteken zodat het gazon netjes de winter in gaat.

Vogels voeren

vogels in de tuin

De winter is voor veel vogels een moeilijke periode. Help ze letterlijk de winter door, door ze voedsel te geven.

Zaden, vetbollen, vruchten, noten, pinda’s (geen zoute pinda’s) broodkorsten en appels zijn enkele voorbeelden waarmee u de vogels enorm verwent. En uzelf natuurlijk, het is altijd een mooi gezicht om vogeltjes in uw tuin bezig te zien.

Tuinonderhoud november

Onderhoud van plantjes op balkon en terras

Heeft u potten op uw balkon of terras? Vul de potten met mooie gekleurde winterbloeiers voor meer kleur in deze donkere maanden. Een bak wintervioolen of winterheide op uw balkon of terras is hét recept tegen somberheid.

Overige tuintips

De tuinkalender van november geeft nog een paar handige onderhoudstips voor deze maand.

  • Blijf onkruid wieden.
  • Zet tuinmeubelen schoon en droog in de berging.
  • Maak het tuingereedschap schoon en loop de bouten en moeren na, voorzie deze van wat olie. Zo blijft het gereedschap lang bruikbaar.

Tuinkalender november afgevinkt?

Heeft u uw tuin er netjes bij liggen? Dan is het tijd voor het inventariseren van de tuinkalender voor december! Wilt u uw tuinonderhoud liever door een deskundige hovenier laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  Dan bespreken we uw wensen voor uw tuinonderhoud.

Ga naar tuinkalender december