Tuinideeën grote tuin

Publicatiedatum: 17-07-2020
Aangepast: 23-09-2021

Tuinideeën grote tuin

Bent u op zoek naar tuinideeën voor een grote tuin? Natuurlijk is Pinterest dan een ideaal platform om u op een visuele manier te laten inspireren door prachtige tuinen. Heeft u een grote tuin en vindt u het lastig om tot een goed ingerichte tuin te komen? Lees dan snel verder over tuinideeën voor een grote tuin en waarop u kunt letten bij het tuinontwerp

Tuinontwerp grote tuin

Tuinideeën grote tuin

Het begint met een goed tuinontwerp voor uw grote tuin. Waarschijnlijk heeft u wel een aantal ideeën in uw hoofd. Bijvoorbeeld een royaal en luxe buitenverblijf met buitenkeuken en een mooie sfeervolle plek op het terras, omgeven door bomen, waar u met vrienden uitgebreid kunt dineren? Een knusse plek met heerlijk loungebank en dito hangmat en zelfs een zwembad. Het kan allemaal behoren tot uw ideale tuininrichting. 

Naast de functionele zones in uw tuin is een thema ook een goede insteek om uw tuinontwerp richting te geven. Een klassieke tuin met ruimte voor mooie kunstwerken of een landelijke tuin met veel beplanting of liever een strakke moderne tuin waarbij groen wordt afgewisseld met een strakke veranda. Vraag uzelf ook af hoe u uw tuin het liefst beleeft. Heeft u groene vingers of wilt u liever een onderhoudsarme tuin?

Neem contact met ons op als u plannen heeft voor uw grote tuin

Grote tuin aanleggen

Een grote tuin aanleggen volgens een goede planning en heldere communicatie is dé manier om een grote tuin te realiseren. Zien hoe uw tuin stap voor stap wordt gerealiseerd moet een feestje zijn! Welke beplanting kiest u en wat voor materiaal wilt u graag terugzien in de tuin. Door dit zoveel mogelijk terug te laten komen, ontstaat er rust en eenheid in een tuin. 

Bij het aanleggen van een tuin zijn er een aantal belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Mede daarom is dit echt vakmanschap:

  • Breng de tuin in kaart
  • Tuinonderhoud van een grote tuin
  • Tuinelementen
tuinontwerp grote tuin

Breng de tuin in kaart

Van te voren moet de tuin in kaart worden gebracht. Wat zijn de afmetingen in de tuin. Denk niet aan de totale oppervlakte maar ook aan afmetingen van het gazon, het terras en de borders.

Bepaal de stand van de tuin (en woning) ten opzichte van de zon. De ligging van de tuin is van groot belang bij de keuzes die worden gemaakt. Vind u de zon prettig, maar wilt u dit liever niet de hele dag op uw terras? Kies ervoor om uw terras dan op een half-schaduwrijke plek te realiseren. Een zwembad wilt u bijvoorbeeld wel bij voorkeur op een zonrijke plek in de tuin. 

Tuinonderhoud van een grote tuin

Houd u van tuinieren in eigen tuin of wilt u liever vooral relaxen in uw tuin? Op basis van dit antwoord kunt u al gerichter kiezen voor beplanting. De ene plant is de andere niet, de één heeft veel meer aandacht nodig dan de ander. Wilt u bij voorkeur wel graag een groene tuin waar het nodige onderhoud voor nodig is, maar wilt u dit liever niet zelf doen? Dan kunt u het tuinonderhoud natuurlijk ook voor u laten doen.

Tuinelementen

Een grote tuin komt het beste tot z’n recht door te werken met hoogteverschillen van elementen. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste hoge veranda afgewisseld met gazon en borders met beplanting. Een tuin moet voldoende volume én bewegingsvrijheid hebben om goed tot z’n recht te komen.

Een aantal sfeerbepalende en verrijkende tuinelementen zijn:

Tuininspiratie grote tuin

Wilt u graag tuininspiratie voor een grote tuin opdoen? Outlook Groenprojecten is dé hovenier op het gebied van prachtig aangelegde grote tuinen. Wij realiseren unieke tuinen, van tuinontwerp tot realisatie. Bent u benieuwd of wij u kunnen voorzien van een prachtige villatuin? Neem dan contact met ons op.

Of maak direct een afspraak