De complete tuinkalender voor het gehele jaar!

Publicatiedatum: 23-10-2021
Aangepast: 11-11-2021

Complete tuinkalender

Maak uw complete tuinkalender voor het gehele jaar. Wij hebben per maand de belangrijkste taken en handige tips voor u verzameld. Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag met uw tuin!

tuinkalender Januari

Tuinkalender januari

In deze maand is er nog niet heel veel te doen. Toch hebben we voor de liefhebbers een aantal tips voor uw tuinonderhoud op een rijtje gezet.

> Tuinkalender januari

tuinkalender februari

Tuinkalender februari

De tuin kan er prachtig uitzien door de laag sneeuw. Maar dan ineens schijnt de zon en kunt u genieten van de eerste bloeiers.
Op zo’n mooie dag is het heerlijk om in de tuin te werken. Waar kunnen we dan mee beginnen?

> Tuinkalender februari

tuinkalender maart

Tuinkalender maart

De zon gaat schijnen en de eerste bloemen staan in bloei. Een sensatie in onze buik.. Lentekriebels noemen we dat. Er komt een nieuw seizoen aan! Tijd om aan de slag te gaan in eigen tuin.

> Tuinkalender maart

Tuinkalender april

De bloemen en planten staan in volle bloei. De vogels bereiden zich voor op het ouderschap en bouwen nestjes. Het is tijd om weer aan de slag te gaan en uw tuin goed te onderhouden.

> Tuinkalender april

Tuinkalender mei

Het is mei, dat betekent voorjaar! En voor de tuinliefhebbers is het grote genieten aangebroken. Wat kunt u deze maand doen om uw tuin er schitterend uit te laten zien?

> Tuinkalender mei

Tuinkalender juni

Hopelijk heeft u al eerder deze maand het zomerse gevoel te pakken. In deze maand is er genoeg te doen in de tuin, bent u met vakantie? Vraag dan iemand om een aantal dingen in uw tuin te onderhouden.

> Tuinkalender juni

Tuinkalender juli

Bent u niet op vakantie dan is dit dé ideale tijd om te genieten van uw prachtig bloeiende tuin. Wilt u graag nog het een en ander perfectioneren? Wij hebben handige tips voor u op een rij gezet.

> Tuinkalender juli

Tuinkalender augustus

Ondanks de hoge temperaturen neemt de groei en bloei voor een groot deel van uw planten af. Wilt u ons advies? Geniet extra van uw tuin die zo prachtig in bloei staat deze maand.

> Tuinkalender augustus

Tuinkalender september

September is aangebroken, de eerste regenbuien zijn een feit en de dagen worden steeds korter. Tijd voor het nazomeren. Wat kunt u doen in uw tuin?

> Tuinkalender september

Tuinkalender oktober

Het is dé maand om te zaaien. Oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. Tijd om nieuwe planten in de grond te zetten. Wilt u meer tuintips voor uw kalender?

> Tuinkalender oktober

Tuinkalender november

In november wordt de tuin winterklaar gemaakt. Er is een overlap met de werkzaamheden van oktober. Had u daar vorige maand geen tijd voor, bij deze een herinnering voor uw winterklare tuin.

> Tuinkalender november

Tuinkalender december

In december zijn de kortste dagen van het jaar. De winter introduceert zich en planten hebben extra bescherming nodig. Niet iedere plant kan goed tegen de kou. Pak ze dan ook goed in!

> Tuinkalender december

Tuin laten onderhouden?

Wilt u liever uw tuin laten onderhouden? Neem dan vrijblijvend contact op met Outlook Groenprojecten en wij nemen dit graag voor u uit handen.