Moderne, strakke tuinen met siergrassen

Publicatiedatum: 20-09-2021
Aangepast: 23-12-2021
strakke tuin met siergras

Moderne tuin met grassen

Een moderne tuin met grassen voor een beetje beweging in de tuin. Ziet u het al voor zich? Prachtig wuivend gras in neutrale tinten waardoor uw tuin veranderd in een oase van rust. Wilt u ook graag een strakke tuin met siergrassen? Het is een onderdeel van Outlook’s signature. Graag vertellen wij u er meer over.

Direct contact met ons opnemen voor uw moderne tuin met grassen >

Strakke tuin met siergrassen

Een strakke tuin met siergrassen bestaat uit een geometrisch lijnenspel. Dit strakke karakter wordt onderbroken door wuivende siergrassen. De perfecte basis-combinatie voor een stijlvolle tuin. De rustgevende kleuren zoals zwart, grijs, wit en groen zorgen voor de juiste sfeer. En sterke planten en bodem bedekkende soorten zorgen ervoor dat u weinig onderhoud aan uw tuin heeft.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Een veelgestelde vraag bij het aanleggen van tuinen is of het zoveel mogelijk een onderhoudsvriendelijke tuin kan worden. Met name moderne, strakke tuinen lenen zich hier goed voor. Doordat er relatief veel bestrating wordt gelegd, vaak afgewisseld met (kunst)gras en weinig bloemen is uw tuin eenvoudig te onderhouden. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste beplanting waarbij het groen de tuin opfleurt. De keuze voor de soort beplanting is zorgvuldig samengesteld, zodat het onderhoud aan uw tuin zo beperkt mogelijk blijft, maar u wel geniet van een sfeervolle tuin.

Uw moderne tuin met siergrassen?

Een tuin met siergrassen is een goede keuze voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Kies voor de afwisseling van verschillende grashoogtes. Dit zorgt ervoor dat een strakke tuin toch de juiste sfeervolle uitstraling krijgt. Vooral siergrassen spelen hier een belangrijke rol in. Wissel hoge, middelhoge en lage siergrassen af. Een paar hoge siergrassen die misschien interessant zijn voor uw tuin zijn:

  • Vedergras (Stipa gigantea), kan tot wel twee meter hoog groeien
  • Prachtriet (Miscanthus Sinesis), dit gras heeft een sierlijk blad met rietachtige pluimen in het najaar.

Inspirerende strakke tuinen met grassen

Wilt u graag inspiratie opdoen voor uw tuin met bijzondere grassen? Bekijk dan deze sfeerimpressies van gerealiseerde tuinen door Outlook Groenprojecten.

Gerealiseerde tuinen door Outlook >

Uw strakke tuin met siergrassen ontwerpen?

Ziet u zichzelf al genieten in uw moderne tuin met siergrassen? Bespreek al uw wensen en ideeën met ons. Het kan helpen om een moodboard te maken met behulp van Pinterest. Zo kunt u zich goed oriënteren en krijgen wij een goed beeld van uw droomtuin.

Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.