Terugblik: Alweer 15 jaar passie voor groen!

Kantoor Outlook Groenprojecten
Publicatiedatum: 27-01-2022
Aangepast: 27-01-2022
Outlook Groenprojecten - tuinontwerp tot realisatie

15 jaar Outlook Groenprojecten

Het nieuwe jaar is aangebroken en dit voelt als dé uitgelezen kans om terug te blikken op de afgelopen 15 jaar. 15 jaar!? Ja zeker, we mochten met z’n allen alweer 15 kaarsjes uitblazen. Wat is er veel gebeurd, wat zijn we gegroeid, opgebloeid tot wie we nu zijn en hebben we veel unieke tuinprojecten mogen ontwerpen en ontwikkelen. Samen met Sjerp, de eigenaar van Outlook Groenprojecten, kijken we in vogelvlucht terug naar de afgelopen jaren. Want hoe is het bedrijf eigenlijk tot stand gekomen? En vanwaar de grote passie voor groen? Je leest het in deze blog!

Werk vol passie

Sjerp heeft een grote passie voor groen, toch is dit hem niet met de paplepel ingegoten. Hard werken daarentegen wel. Met een hardwerkende politie-inspecteur als vader gingen de verhalen thuis al snel over de politie. “Hij vertelde zowel leuke als minder leuke verhalen, maar wat mij vooral bijbleef was zijn passie. Zijn passie voor zijn werk.” Aldus Sjerp. Sjerp hield zich daarom voor om later ook werk te gaan doen waarvoor hij een passie had. Dit bleek een grote passie voor groen te zijn. Een wereld die hem vanaf zijn twaalfde al aantrok wanneer hij bij zijn oom alle kneepjes van het vak leerde en hij zichzelf met voldoende vrijheid kon ontwikkelen.

Op 1 januari 2006 besloot Sjerp dan ook om zijn eigen koers te gaan varen. Een koers die hem bracht naar de wereld van het groen. Want al heel snel bleek dat de omgang met klanten en het maken van nieuwe plannen voor hun nieuwe droomtuin écht zijn ding te zijn. En toen de kans om te ondernemen zich in 2006 voordeed, ging er dan ook een echte droom in vervulling.

De afgelopen 15 jaar

In 2006 is Outlook Groenprojecten begonnen in een pand aan de Greenteweg in Genemuiden. Dit duurde niet lang, want al naar een jaar kwam er een koper langs met de vraag of hij het bedrijf kon kopen. Dit gaf een nieuwe mogelijkheid om naar IJsselmuiden te verhuizen, naar een plek die zowel voor de werknemers van Outlook als voor de klanten beter bereikbaar was. Het werkgebied begon zich namelijk in 2007 al steeds meer uit te breiden. De diensten werden al snel verricht in een grotere regio en dit werd versterkt door de overname van Slik hoveniers in datzelfde jaar.

De plek in IJsselmuiden beviel, toch bleef Sjerp ondertussen dromen van een locatie waar ze klanten konden ontvangen en waar ze aan hen tegelijkertijd ook op Outlook Groenprojecten-wijze de plannen konden presenteren voor de buitenruimtes.

Ondertussen bleven we dromen

Niet veel later, namelijk in 2008, werd de droomlocatie gevonden, dit aan de Kamperzeedijk in Grafhorst. Het is de perfecte locatie waar Outlook Groenprojecten tot op de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. Na jaren verbouwen en met de nodige ups en downs is Outlook Groenprojecten het bedrijf geworden zoals zij dat altijd al hadden voorgesteld.

“Samen werken we naar diverse droomtuinen toe.”

Nu 15 jaar later is Outlook uitgegroeid tot een bedrijf waar iedereen enorm trots op is. Een bloeiend bedrijf met 16 fulltime hoveniers en 4 leerling hoveniers in dienst. Samen hebben ze de afgelopen jaren mooie particuliere en zakelijke projecten gerealiseerd. Al vanaf het eerste jaar is er gewerkt met een gepassioneerd team om zo de mooiste buitenprojecten te realiseren. Tot op de dag van vandaag werken ze bij Outlook Groenprojecten alles samen.

Het mooie aan ons vak

De vader van Sjerp werd gedreven om voor mensen in zijn omgeving het beste uit zichzelf naar boven te halen en daarmee een steun te zijn voor de mensen die hulp nodig hadden. “Hij zette zich met enorm veel inzet en betrokkenheid in”, aldus Sjerp. Kijkende naar de afgelopen 15 jaar kun je concluderen dat Sjerp nog best veel van zijn vader wegheeft. Hij is dan misschien geen politieagent, maar hij zet wel alles op alles om elke dag klanten van het beste te voorzien!

Het volledig ontzorgen van klanten en hen de tuin te realiseren waarvan zij altijd hebben gedroomd in combinatie met een enorme passie die niet alleen Sjerp, maar het hele team heeft voor het groen, is wat het werk van Outlook Groenprojecten zo mooi maakt.

“Wij zijn klaar voor de komende 15 jaar!”