Werken bij… Outlook Groenprojecten!

Outlook Groenprojecten - Grafhorst Hovenier
Publicatiedatum: 24-04-2022
Aangepast: 04-05-2022

Werken bij… Outlook Groenprojecten!

Ons bedrijf bloeit. Het bloeit zo snel dat wij regelmatig op zoek zijn naar nieuwe toppers die ons team komen versterken, zodat wij niet alleen extern maar ook intern kunnen groeien.

Outlook Groenprojecten is op een fundering vol passie gebouwd. Plezier in het werk, op de werkvloer en passie voor dat wat je doet – daar draait het bij ons om. Want wij zijn van mening dat je alleen op die manier naar iemands droomtuin kunt toewerken.

Hoe ziet een werkdag bij Outlook eruit?

Ons team bestaat onder andere uit hoveniers, timmermannen, tuinontwerpers en nog veel meer andere vakmensen. Dus hoe een dag er precies uitziet… Dat verschilt heel erg per functie. We nemen jullie daarom mee op pad met Hans Pennekamp, hij is onze voorman aanleg.

Hans Pennekamp - Outlook Groenprojecten

We hebben Hans gevraagd om een dag voor ons vast te leggen én toevallig was dit niet zomaar een dag. Het was zijn verjaardag! Een extra leuke dag dus.

De (verjaar)dag van Hans zag er als volgt uit…

05.30

Hans staat op, wordt gefeliciteerd door zijn vrouw en hij smeert zijn brood voor de dag. Ondertussen geniet hij van een bak koffie om fris en wakker naar de zaak te gaan.

07:00

Rond 7 uur komt hij aan op kantoor. Een aantal collega’s komen binnen en tot zijn verbazing zijn ze zijn verjaardag niet vergeten. Het geeft Hans een extra bevestiging dat ze een hecht team zijn en dat er altijd belangstelling voor elkaar is.

07:15

Inmiddels is het tijd voor koffie. Iedereen drinkt gezellig een bakje koffie. Mocht er nog wat besproken moeten worden, dan is dit het moment. Maar vaak is het luchtig en gaat het nergens over, aldus Hans.

07:30

Het is half 8, tijd om op pad te gaan. Vandaag is Hans met Erik op pad. Erik is hovenier in opleiding en leert alle kneepjes van het vak. Ze gaan onderweg naar Zwolle. Eenmaal aangenomen op de werkplek zien ze dat de ingehuurde grondwerker zijn kraan al heeft gestart. Samen met de grondwerker lopen ze de planning en werkwijze door. Ze zijn al bij een aantal kantoorpanden de parkeerplaatsen aan het aanleggen en de tuin aan het renoveren.

De ingehuurde kraan helpt Hans en Erik om het overtollige puin en zand te laden in de dumpers die dit op hun beurt weer afvoeren.

09:30

Tijd voor een korte pauze met een bak koffie en een plak brood.

Na de koffie komt de eerste vracht met 22 m³ grond het terrein oprijden. Deze wordt gekiept en verwerkt. Collega Erik loopt de randen na met de bats. Haalt ook direct de bezem over het straatwerk wat ze eerder deze week gelegd hebben. Nu er zwarte grond aangebracht en verwerkt is er al een mooi beeld te zien van hoe de tuin gaat worden.

De dag verloopt lekker, later op de dag blijkt dat ze maar liefst zo’n 140 m³ puin en zand hebben afgevoerd en 88 m³ hebben aangevoerd.

Outlook Groenprojecten

16:00

Het laatste uurtje gebruiken ze om de grond mooi ‘af te poetsen’. Door de dumpers die door de tuin zijn gereden is de op de openbare weg besmeurd met grond. De weg wordt nog even stevig na geveegd met de veegmachine die op de shovel bevestigd zit.

Outlook Groenprojecten - Tuin renovatie
Outlook Groenprojecten - Tuin aanleg

17:00

Rond 17:00 uur is het tijd voor Hans om terug naar de zaak te gaan. Om 17:50 is hij dan vaak weer thuis, waar zijn vrouw het eten klaar heeft staan. Hans zijn succesvolle werkdag zit erop.

Ervaring opdoen?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Dan hebben wij nog een leuke vacature als leerling hovenier vrij. Als leerling hovenier leer je alle kneepjes van het vak, net zoals Erik van Hans. Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!