Niks is zo fijn als een… tuinkamer!

Luxe tuinkamer - Genemuiden
Publicatiedatum: 04-05-2022
Aangepast: 11-05-2022

Haal jouw tuin naar binnen!

Niks is zo fijn als heerlijk genieten in en van de tuin. We horen je al denken: ‘kon dit maar het hele jaar door!’ Nou dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je, want dat kan! Wij hebben namelijk dé oplossing waardoor jij het hele jaar door in het groen en lekker beschut in je eigen tuin kunt werken en/of ontspannen. Benieuwd naar onze oplossing waardoor jij nog meer plezier uit jouw tuin kan halen? Lees dan snel verder in deze nieuwste blog! 💪

Wij hebben het antwoord…

Wil jij optimaal van jouw tuin genieten? Denk dan na over een tuinkamer! Een tuinkamer is een ideale manier om langer te profiteren van het buitenleven. Je kunt niet alleen extra profiteren, het is ook dé perfecte plek om je even terug te trekken en echt tot rust te komen. Tegelijkertijd kan het ook als een geschikte werkplek bieden – het is maar net waar jij een tuinkamer voor wilt gebruiken. Maar een ding is zeker: van een tuinkamer kun je optimaal genieten het hele jaar door. Een tuinkamer is namelijk zowel tegen regen als wind bestemd.

Overweeg jij om een tuinkamer te nemen? En heb jij nog enkele twijfels? Niet nodig! Een tuinkamer brengt namelijk diverse voordelen met zich mee.

Luxe tuinkamer - Genemuiden

Zo zorgt een tuinkamer voor extra ruimte

De extra ruimte is één van de grootste voordelen van het aan laten leggen van een tuinkamer in jouw tuin! Een tuinkamer is namelijk een verlengde van je woonkamer, al helemaal wanneer je ervoor kiest om de kamer te laten grenzen aan je woonkamer. Het zorgt voor een mooie verbinding tussen de woonkamer en de tuin.

Haal jouw tuin naar binnen

Laat je de tuinkamer maken als verlengde van jouw woonkamer? Dan haal je bijna letterlijk jouw tuin naar binnen! Tijdens sombere dagen in de herfst en winter spenderen we in Nederland helaas veel minder tijd buiten. Maar met een tuinkamer kun je weer volop genieten van je tuin zonder dat je hiervoor het koude weer hoeft te trotseren.

Wij maken de tuinkamer naar jouw smaak!

Elke tuin is anders en iedereen heeft zo zijn of haar eigen wensen over de look en feel. Hoe fijn is het dan dat wij tuinkamers aanbieden in allerlei soorten en maten!? Of je nu van glazen of houten wanden houdt, het is bij ons mogelijk om een tuinkamer op maat te laten maken. Zo is er bij ons voor ieder wat wils. De materialen variëren bij ons van kunststof, hardhout tot aan aluminium. Maar het is bij ons ook mogelijk om te kiezen voor een glazen of gesloten dak. Past een rechthoekige tuinkamer niet zo mooi in de inrichting van jouw tuin? Ook dit is geen enkel probleem. De mogelijkheden qua vorm zijn bij ons ook divers.

Maak jouw tuinkamer ready!

Is jouw tuinkamer al geïnstalleerd? Tijd voor de final touches! Deze tuinkamer is voorzien van strakke ingebouwde heaters voor de koudere dagen. Maak jouw tuinkamer compleet door meerdere punten van verlichting te plaatsen. Denk hierbij aan weggewerkte spots of een stijlvolle vloerlamp. Kom je niet helemaal uit de verlichting? Dan helpen wij jou graag mee met een volledig lichtplan voor je tuin – zo zorg je voor een prachtig geheel! 💡

Hoe richt ik mijn tuinkamer in?

Wil je jouw tuin nog meer naar binnenhalen? Plaats dan een paar mooie planten in je tuinkamer. Let wel: niet elke plant is geschikt voor een tuinkamer. Een tuinkamer bestaat in de meeste gevallen vooral uit glazen wanden. Dit betekent dat er veel zonlicht binnenkomt én niet elke plant is hier fan van. Naast de warme zomerdagen, moet een plant ook bestemd zijn tegen koude winterdagen. Zoek daarom een plant die bestand is tegen grote temperatuurverschillen. Zo ondervind niet alleen jij, maar ook de plant hier het meeste plezier van! Nu lijkt het misschien een hele opgave om de geschikte plant voor jouw tuinkamer te vinden, maar niks is minder waar. Want wanneer je op zoek bent naar de geschikte plant kun je in principe elke buitenplant kiezen. Het enige vereiste is dat ze de diverse temperaturen kunnen overleven. Denk daarom aan planten zoals een ficus, een paar mooie orchideeën of een lepelplant. Maar een tuinkamer kan ook de ideale plek voor een moestuin vol broccoli, knoflook of kersen zijn! 🥦

Naast het soort planten, raden wij ook aan om rekening te houden met de hoeveelheid planten die je in je tuinkamer neerzet. Te veel planten in jouw tuinkamer vergroten namelijk de kans op condensvorming én dit wil je niet. Toch last van condensvorming? Dan raden wij aan om de tuinkamer regelmatig te luchten.

En voor de romanticussen onder ons… Je kunt gemakkelijk voor heel wat extra sfeer in jouw tuinkamer zorgen. Dit kun je doen met kaarsen, dekens, vloerkleden, kussens én bloemen.

Wij helpen je graag met de aanleg van jouw droomtuinkamer! Wij maken een tuinkamer geheel naar jouw wensen en behoeften. Heb je nog enkele vragen of ben je benieuwd wat wij nog meer voor jou en jouw tuin kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Luxe tuinkamer - Genemuiden

Werken bij Outlook Groenprojecten?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Dan hebben wij nog een leuke vacature als leerling hovenier vrij. Als leerling hovenier leer je alle kneepjes van het vak. Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!