Extra sfeer in jouw tuin dankzij tuinverlichting!

Outlook pand - Hovenier IJsselmuiden, Kampen, Genemuiden & Grafhorst
Publicatiedatum: 14-07-2022
Aangepast: 14-07-2022

Dit is waarom een goed lichtplan niet mag ontbreken in jouw droomtuin

Verlichting in de tuin – het is bijna niet meer weg te denken in een droomtuin. Dit is ook niet zo gek, tuinverlichting brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Zo is de beplanting, dankzij de verlichting, ook ’s avonds te bewonderen. Naast het feit dat verlichting erg veel sfeer met zich meebrengt biedt het ook praktische voordelen, zo kun je namelijk altijd zien waar je loopt wanneer het donker is. Wij zijn in ieder geval fan van goede tuinverlichting, het is een must have tijdens de lange zomeravonden.

Er zijn verschillende soorten verlichting die jouw tuin nog sfeervoller kunnen maken. Benieuwd welke? Lees dan snel verder in onze nieuwste blog! 💡

Outlook Groenprojecten - Sfeer van tuinverlichting

Ken je de spots al?

Spots zijn een populaire en tegelijkertijd fijne vorm van verlichting in de tuin. Zo zijn de ingebouwde tuinspots ideaal om op een subtiele manier sfeer te creëren. De meeste spots stralen omhoog, maar er zijn ook varianten die wendbaar zijn. Van het uitlichten van bloemen, planten of een muur naar het verlichten van het looppad – het is maar net waarvoor je ze wilt gebruiken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om spots te verwerken in een tegel. Hoe je een spot ook positioneert, het brengt hoe dan ook een fijne sfeer en veiligheid.

Outlook Groenprojecten - Tuinverlichting
Outlook Groenprojecten - Wij helpen graag bij jouw lichtplan!

De functionele wandlamp

Wandlampen zijn zeer functioneel. Je kunt ze namelijk bevestigen aan een schutting, naast een deur, bij een op- of afstapje of aan de binnenkant van je overkapping. Het fijne is, is dat de wandlampen er in allerlei vormen, formaten en kleuren zijn – zo is er voor ieder wat wils. Daarnaast beschikken wandlampen vaak over een bewegingssensor, ideaal! Zo hoef je nooit meer te struikelen.

Outlook Groenprojecten - Tuinverlichting, fucnctionele wandlamp

Er is meer!

Naast de spots en wandlampen is er ook staande verlichting. Staande tuinverlichting dient voornamelijk als markering. Zo wordt het vaak gebruikt als een omheining van een terras, vijver of looppad. Wanneer je kiest voor staande tuinverlichting kies je al snel voor een chique lantaarn of andere verlichting die goed integreert met de rest van de tuin.

Verlichting is een echte meerwaarde in je tuin, maar zorg ervoor dat je niet te veel verlichting in je tuin plaatst. Bij buitenverlichting geldt dan ook de regel: less is more. Verlichting moet zorgen voor sfeer en veiligheid en niet als grote lichtshow.

Outlook pand - Voor jouw unieke tuinverlichting!
Outlook Groenprojecten - Overzicht Tuinverlichting
Sierlijke verlichting door Outlook Groenprojecten

Wij helpen je graag met een lichtplan!

Kortom, met tuinverlichting creëer je sfeer, ontspanning én veiligheid. ’s Avonds heerlijk buiten eten en borrelen, relaxen op de loungebank terwijl je, dankzij de verlichting, nog even jouw nieuwe boek kunt lezen. Daarnaast kun je ook heerlijk blijven ontspannen tot laat, want als het donker wordt, springt de verlichting automatisch aan – hoe handig is dat!

Wil je jouw tuin graag van de juiste verlichting voorzien, maar weet je niet precies hoe je dit het beste kan aanpakken? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw ideale tuinontwerp inclusief lichtplan.

Outlook Groenprojecten Aanleg Projecten

Werken bij Outlook Groenprojecten?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!