Duurzaam ondernemen! Hoe doen wij dat?

Zonnepanelen - Outlook Groenprojecten
Publicatiedatum: 09-08-2022
Aangepast: 09-08-2022

‘Achter de schermen zijn wij druk bezig om zoveel mogelijk te verduurzamen’

Duurzaamheid is een breed begrip. Eerder hebben wij al diverse tips en tricks gedeeld over het realiseren en onderhouden van een duurzame droomtuin, het is tijd om hier nu iets verder op in te gaan. Wij gaan namelijk niet alleen maar duurzaam en milieubewust te werk, hier gebruiken wij ook de allerbeste en meest duurzame materialen en machines voor. Achter de schermen zijn wij druk bezig om zoveel mogelijk te verduurzamen. Benieuwd hoe wij dit doen en hoe jij dit eventueel kunt toepassen in je eigen tuin? Lees dan snel verder in onze nieuwste blog!

Outlook Groenprojecten heeft een passie voor groen. Het is daarom niet zo gek dat wij ernaar streven om zoveel mogelijk te vernieuwen en te investeren in duurzame producten. Dit hebben wij op de volgende manieren gedaan:

Elektrische shovel

Laatst hebben wij een fantastisch nieuwe elektrische shovel aangeschaft. Wat een aanwinst! De shovel werkt prettig, maakt weinig geluid en het allerbelangrijkste: verstookt geen benzine. Dit is natuurlijk super goed voor het milieu én tegenwoordig ook een stuk goedkoper. We hebben de shovel gekocht bij Schuurhuis BV in Oldebroek en is overhandigd door Richard Schuurhuis – we hebben een zeer prettige samenwerking ervaren.

Outlook groenprojecten - duurzaam ondernemen

 Zonnepanelen

Niet alleen bij de particuliere en zakelijke tuinen willen wij duurzaam verantwoord aan de slag gaan. Ons eigen kantoor in Grafhorst moest er ook aan geloven, want ook daar zijn toppers achter de schermen hard bezig met het regelen van diverse zaken. Daarom is het pand tegenwoordig voorzien van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat dat het zonlicht omgezet wordt in elektriciteit, op deze manier wordt er stroom geproduceerd wanneer er licht op valt.

 Elektrische heggenscharen

Eerder gingen wij altijd met benzine heggenscharen aan de slag in de tuin. Echter, dit was niet erg duurzaam en ook deze hebben wij daarom omgeruild voor elektrische heggenscharen. Het voordeel van een elektrische heggenschaar is dat deze minder zwaar zijn en beduidend minder geluid maken dan de benzine heggenscharen. Tevens is deze goedkoper en een stuk milieuvriendelijker!  Een echte win-win dus.

Duurzaam Tuin Ontwerp Kampen, Zwolle, Genemuiden
Duurzaam tuinonderhoud - grasmaaien en bemesten
Outlook Groenprojecten -   duurzaam Tuinonderhoud

 Warmtepomp

De warmtepomp – de duurzame oplossing voor het verwarmen van je huis of in ons geval het bedrijfspand! De warmtepomp is nog niet geïnstalleerd, maar de datum is gepland. Zo zijn we niet alleen buiten, maar ook binnen duurzaam verantwoord bezig. 

Wil jij je tuin ook verduurzamen? Super! Wij helpen je graag met ontwerpen van een duurzaam tuinontwerp. Wil jij precies weten wat een duurzame tuin inhoudt? Lees dan deze blog!

Neem gerust contact met ons op. Onze hoveniers staan je graag te woord.

Hovenier Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst & Genemuiden

Werken bij Outlook Groenprojecten?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!