Dit zijn de kleurrijkste bomen in de koude maanden!

Tuinonderhoud Genemuiden, Kampen, IJsselmuiden, Zwolle - Outlook Groenprojecten
Publicatiedatum: 01-12-2022
Aangepast: 01-12-2022

Deze mooiste en meest unieke kleurrijke (herfst)bomen zijn stuk voor stuk een echte toevoeging aan jouw droomtuin.

Wanneer de herfst haar intrede doet, verkleuren de bladeren en vallen in de meeste gevallen de bladeren van de bomen af. Toch is dit niet voor alle boomsoorten het geval. Wil jij weten welke boomsoorten het hele jaar door een mooie kleur behouden? Lees dan snel verder in onze nieuwste blog!

Indien je een grotere (voor)tuin hebt, is het altijd aan te raden om een mooie boomsoort te planten. Kies een van de volgende soorten wanneer je ervan verzekerd wil zijn dat je het hele jaar door van de mooiste kleuren kunt genieten.

🌳 Prunus Sargentii Charles Sargent

Het is een hele mond vol: de Prunus Sargentii Charless Sargent, maar het is haar naam meer dan waard. Deze sierkers is namelijk verwant aan de pruimenbomenfamilie en is daarom in de herfst te herkennen aan haar opvallende vlammende herfstkleuren. Deze sierkers is een van de eersten die in bloei komt wanneer de herfst haar intrede doet. Niet alleen in de herfst kleurt deze boom prachtig, ook in april is deze sierkers te herkennen aan haar lichtroze bloei.

Tuininspiratie, Bomen voor uw droomtuin
Kleurrijke bomen in de winter

🌳 Gingko Biloba

Deze Japanse notenboom valt onder de coniferen familie een is pas sinds de 18e eeuw vanuit Azië in Europa geïntroduceerd. Deze boom staat ook wel bekend om haar geneeskrachtige werking die oudsher veel gebruikt wordt. Haar parallelnervige blad, te herkennen aan de vorm eendenpoot vorm, kleurt in het najaar botergeel.

Gele boom voor uw droomtuin door Outlook Groenprojecten

🌳 Quercus Coccinea

Deze scharlaken eik heeft een brede kroon met grove takken. Het blad van de Quercus Coccinea kleurt in het najaar in allerlei verschillende tinten rood. Het is een echte opvallende verschijning tijdens de herfst.

Outlook Groenprojecten, wij realiseren uw droomtuin!
Outlook Groenprojecten - duurzame tuin

🌳 Liriodendron Tulipifera

De Liriodendron Tulipifera is dé tulpenboom en wordt regelmatig verward met de Magnola die in de volksmand ook wel de tulpenboom wordt genoemd. In de herfst verkleurt het blad van lichtgroen naar botergeel en vooral in combinatie met andere kleuren op de achtergrond kan ze zeer opvallend zijn. Deze tulpenboom krijgt in mei/juni oranje en gele bloemen die lijken op een tulp, vandaar de naam.

Tuin Ontwerp Kampen, Zwolle, Genemuiden

🌳 Liqudambar Styraciflua Worplesdon

Deze boom behoort tot de amberbomen en is vooral in de herfst opvallend door haar prachtige paarse en oranje herfstkleuren. De bladeren dicht bij de stam kleuren meer richting geel en in de zomer valt deze boom voornamelijk op door haar scherp ingesneden groene blad.

Boom inspiratie voor uw droomtuin
Tuinonderhoud Genemuiden, Kampen, IJsselmuiden, Zwolle - Outlook Groenprojecten

🌳 Koelreuteria Paniculata

Deze Chinese Vernisboom of ook wel de blazenboom genoemd, springt maar liefst 3 keer per jaar tussen de bomen uit. De jonge scheuten kleuren oranje in het voorjaar, in juni verschijnen er gele toortsbloemen en in de herfst verkleurt het blad naar allerlei tinten oranje. Een echte kleurrijke eyecatcher dus!

🌳 Nyssa sylvatica

Deze langzaam in zijn jeugd groeiende Amerikaanse zwarte tulpeloboom gedijt het beste op de nattere gronden. Hoe vochtiger de bodem, hoe mooier haar herfstkleuren over het algemeen zullen zijn. De prachtige herfstkleuren van oranje tot verschillende tinten rood vallen echt op tussen andere bomen.

Deze mooiste en meest unieke kleurrijke (herfst)bomen zijn stuk voor stuk een echte toevoeging aan jouw droomtuin. Heb jij hulp nodig bij het realiseren van jouw droomtuin? Of heb je nog enkele vragen over deze bomen? Neem gerust contact met ons op. Onze hoveniers staan je graag te woord!

tuinonderhoud door Outlook Groenprojecten

Werken bij Outlook Groenprojecten?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!