Alle voordelen van een overkapping!

Compleet terras Outlook Groenprojecten
Publicatiedatum: 14-12-2022
Aangepast: 18-12-2022

In deze blog laten we stap voor stap alle voordelen zien van een overkapping en welke keuzes er gemaakt moeten worden.

Willen jullie een gezellig en tegelijkertijd krachtig extra element toevoegen aan de tuin? Denk dan na over een overkapping, wij zien dit als een perfecte en stijlvolle toevoeging aan een droomtuin. Het is een ideale plek om te genieten met familie, vrienden of juist heerlijk alleen – een plekje om je even terug te trekken. Er zijn verschillende soorten overkappingen, met ieder zo haar charme. Benieuwd naar alle mogelijkheden die dit met zich meebrengt? Lees dan snel verder in onze nieuwste blog!

Zoals we al eerder benoemde een overkapping op verschillende manieren gerealiseerd worden: vast aan een schuur, los in de tuin of met een deur verbonden aan de woning. Daarnaast komen er verschillende opties bij kijken. Willen jullie bijvoorbeeld graag toegang tot goede wifi, wel of geen televisieaansluiting? Maar ook het lichtplan is belangrijk: kies je voor een industriële hanglamp of toch liever voor spotjes? Wij stellen met jou de favoriete overkapping samen.

verlichting in overkapping/ tuinkamer
verlichting in overkapping
Ingebouwde heaters - buitenverblijf

Het aan laten leggen van een overkapping is niet alleen een stijlvolle keuze, ook komen er verschillende voordelen bij kijken. Deze voordelen zijn als volgt:

1. Een overkapping is duurzaam

Niet alleen wij hanteren een duurzame werkwijze, ook zien we dat het belang om op een duurzame manier met onze aarde om te gaan steeds vaker bij onze klanten voorbijkomen. Goed nieuws: een houten overkapping is duurzaam! Dit heeft te maken met drie verschillende factoren. Zo is het hout hernieuwbaar materiaal, dit betekent dat het altijd kan terug groeien.  Daarnaast is het ook herbruikbaar zonder dat het hout zijn kwaliteit verliest.

Buitenverblijf met glazen panelen - Outlook Groenprojecten
Tuinkamer, Buitenverblijf, Overkapping, Veranda

2. Een houten overkapping biedt gezond leef comfort

Hout is een natuurproduct dat ‘ademt’. Wanneer hout in het zicht gelaten wordt, kan het warmte en vocht reguleren. Deze natuurlijke vochtbalans zorgt voor een gezonde leefomgeving. Wie wil er nou niet gezond leven!?

Luxe tuinkamer - Genemuiden

3. Het is snel te realiseren

Voor de traditionele bouw van particuliere woningen zijn veel verschillende bouwvakkers nodig, dit kost veel tijd. Vergeleken met de traditionele bouw is een houtskelet erg snel gebouwd. Onze timmermannen hebben minder tijd nodig per strekkende meter. Zo heb jij met geluk al binnen een week jouw zelf samengestelde houtbouwontwerp in de tuin staan!

Luxe, duurzaam buitenverblijf Outlook Groenprojecten

Dit zijn slechts drie voordelen, maar eerlijk: we kunnen nog wel even doorgaan. Een houten overkapping is de perfecte toevoeging aan een (droom)tuin, eentje waarin je heerlijk kunt genieten.

Daarnaast is een overkapping voor jullie de geschikte keuze wanneer je…

  • Droomt van een prachtig buitenverblijf
  • Denkt aan een zwarthouten schuur met een rieten dak
  • Zoekt naar iemand die een luxe paardenstal of wellnessruimte in de tuin kan creëren
  • Droomt van een robuuste carport waaronder je je (nieuwe) auto kunt parkeren
  • Ongestoord wilt werken terwijl je tegelijkertijd van het buitenleven geniet.
Veranda door Outlook Groenprojecten

Het hele jaar écht buiten genieten begint bij Outlook Groenprojecten!

We begrijpen als geen ander dat niet iedereen handig genoeg is om zelf een houten gebouw te bouwen. Daarom helpen wij graag. Onze ervaren timmermannen bouwen een mooie en stevige houten constructie voor jullie, zodat jullie hierna alleen nog maar optimaal hoeven te genieten. Heb je nog vragen over een overkapping of over een van onze andere diensten? Neem dan gerust contact met ons op!

Werken bij Outlook Groenprojecten?

Lijkt het jou leuk om bij ons aan de slag te gaan? Of wil jij graag nog meer leren van ons vak in het groen? Je vindt de vacature(s) hier. Wie weet tot snel!