Alles wat jij moet weten over de wellnesstuin!

Villatuin met Zwembad
Publicatiedatum: 04-04-2023
Aangepast: 04-04-2023

Bij het aanleggen van een wellnesstuin zijn er een aantal materialen die niet mogen ontbreken’

Een wellnesstuin is een oase van rust en ontspanning en is de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse stress en drukte. Wij ontwerpen een wellnesstuin op maat die voldoet aan al jullie specifieke wensen en behoeften. Bij het inrichten van de perfecte wellness in jouw tuin mag een sauna, douche en/of zwembad natuurlijk niet ontbreken. In deze blog lees je alles over een wellnesstuin en de voordelen die bij elk luxe element komen kijken! 

Villatuin met Zwembad
Villatuin met Zwembad
Villatuin met Zwembad

De voordelen van een wellnesstuin!

Je kunt jouw tuin nog beter benutten door een prachtig wellness-element toe te voegen, zodat je optimaal kunt ontspannen en genieten van jouw eigen buitenruimte. Denk bijvoorbeeld aan een verkwikkende duik in jouw eigen zwembad op een warme, zonnige dag of heerlijk ontspannen in een stijlvolle hottub op koelere avonden. Een wellness-element voegt extra waarde toe aan jouw tuin en maakt het mogelijk om er nog meer van te genieten. Een wellnesstuin biedt vele voordelen, waaronder het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning en rust. Het kan ook de bloeddruk verlagen, de slaap verbeteren en de algehele gezondheid en welzijn bevorderen. Bovendien is een wellnesstuin een uitstekende manier om meer buitenshuis door te brengen, wat kan helpen om het immuunsysteem te versterken en vitamine D-tekorten te voorkomen. Elk wellness-element biedt verschillende voordelen. We hebben de voordelen per element voor je op een rijtje gezet:

  • Sauna

Stel je voor dat je na een lange dag werken thuiskomt en je jezelf kunt onderdompelen in een oase van rust in ontspanning. Je loopt naar de achtertuin en opent de deur van jouw eigen luxe sauna. Een sauna is een uitstekende manier om lichaam en geest te ontspannen. Het verhoogt de bloedcirculatie, wat helpt om de spieren te ontspannen en pijn en spanning in het lichaam te verminderen. Daarnaast heeft het gebruik van een sauna ook vele voordelen voor de huid, zoals het verbeteren van de elasticiteit en het stimuleren van de natuurlijke vochtbalans.

  • Zwembad

Een zwembad is vaak het eerste wellness-element waaraan gedacht wordt. Een zwembad biedt een verfrissende plek om te zwemmen en te ontspannen. Het is niet alleen perfect om af te koelen op warme dagen, maar ook de perfecte plek om te genieten van een verfrissende duik na een lange dag werken. Wil jij alles uit dit wellness-element halen? Zwemmen is ook een uitstekende cardiotraining en kan helpen om de spieren te versterken en de algehele fitheid te verbeteren. Een win-win dus!

  • Douche

Laat je een wellness aanleggen in jouw tuin? Dan is een douche hier een essentieel onderdeel van! Dankzij een douch kun je je heerlijk verfrissen na een saunasessie of een duik in het zwembad. Er zijn verschillende douchesoorten. Zo biedt een regendouche een kalmerende en rustgevende ervaring, terwijl een waterval-douche een indrukwekkende en ontspannende waterstroom creëert.

Materialen voor een luxe uitstraling van jouw wellnesstuin!

Ten slotte zijn er materialen die de sfeer en ambiance van jouw wellnesstuin kunnen versterken, zoals verlichting, accessoires en meubilair. Kies bijvoorbeeld voor sfeervolle verlichting, comfortabele lounge stoelen en zachte kussens om jouw wellnesstuin een warme en uitnodigende sfeer te geven.

Bij het aanleggen van een wellnesstuin zijn er een aantal materialen die niet mogen ontbreken. Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een stevige en duurzame basis, zoals tegels, houten vlonders of beton. Deze materialen bieden een stabiele ondergrond voor de verschillende elementen. Daarnaast is de beplanting ook van essentieel belang voor de juiste look en feel. Het gebruik van planten en bloemen in jouw wellnesstuin dragen niet alleen bij aan de esthetiek, maar ook aan de luchtkwaliteit en het welzijn. Kies bijvoorbeeld voor planten met luchtzuiverende eigenschappen.

Wandbekleding - Outlook Groenprojecten
Outlook Groenprojecten - luxe materialen
Outlook Groenprojecten - materiaalkeuze
Hovenier Kampen, IJsselmuiden, Grafhorst & Genemuiden
Ontwerp en realisatie door Outlook Groenprojecten

Twijfel niet langer!

Een wellnesstuin is een prachtige en functionele manier om jouw buitenruimte te upgraden en te genieten van de voordelen van een oase van rust en ontspanning. Met elementen zoals een sauna, douche en zwembad, biedt een wellnesstuin een scala aan mogelijkheden om te ontspannen en genieten van de buitenlucht. Wij streven ernaar om voor elke tuin iets bijzonders te creëren en daarom werken we samen met Wellnesstuinier.nl. Samen helpen we je graag ontdekken hoe we de perfecte wellnesstuin kunnen creëren. Het enige wat jij hoeft te doen is contact met ons op te nemen!

Realisatie particuliere tuin met zwembad IJsselmuiden