Tuinplant van de Maand september: Pennisetum

Publicatiedatum: 01-09-2016
Aangepast: 30-08-2021

Het sierlijke borstelveergras Pennisetum is een aanwinst voor uw tuin

Grassen zijn populair in de tuin en zeker het bijzondere borstelveergras (Pennisetum). Met zijn langwerpige bladeren en bloeiende aren staat de Tuinplant van de Maand september prachtig in de tuin of op het balkon. De gebogen en opgaande lijnen van deze grassoort zijn zowel in de zomer als in de winter aantrekkelijk om te zien. Grassen zijn eenvoudig in onderhoud en kunnen ook in grotere groepen een enorme aanwinst voor uw tuin zijn.

Lampenpoetsersgras

Voluit heet deze grassoort ‘Pennisetum Alopecuroides Hameln’, het is een bolgroeiend siergras. Het kenmerk van dit lampenpoetsersgras is dat het zeer rijkbloeiend is. Pennisetum Alopecuroides Hameln bloeit met prachtige lichtbruine borsteltjes die boven de bladeren uitsteken. Het best komt hij tot zijn recht in grote groepen. Omdat het een laatbloeiend siergras is, is het wat minder geschikt als sollitaire plant. Dit lampenpoetsersgras is goed winterhard maar een beetje gevoelig voor langdurige, strenge vorst.

tip: welke tuinplanten/grassen hebben uw voorkeur? Maak een moodboard aan en pin uw droomtuin bij elkaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Pennisetum of andere soorten siergras? Neem daarvoor contact op met Outlook Groenprojecten. Wij adviseren u graag over uw beplanting als wij uw tuinontwerp onder de loep nemen.