Groene gevel

Een groene gevel; meer groen in een kleine ruimte

groene hagen

Net als groen op het dak is verticaal groen – ook wel een groene gevel genoemd – een perfecte manier om meer groen toe te passen in stedelijke gebieden. Er is maar weinig ruimte nodig om tóch veel vierkante meters te ‘vergroenen’. Daarnaast biedt het ook voordelen op ecologisch, economische en maatschappelijk gebied. Een groene gevel draagt namelijk bij aan de luchtzuivering, warmteregulatie en een lagere omgevingstemperatuur. Daarnaast is het een feit dat mensen een groene omgeving als prettiger ervaren dan een grijze.

Voordelen van een groene gevel

  • zorgt voor een schonere lucht: fijnstof wordt gefilterd uit de lucht en omgezet in zuurstof
  • verlaagt de omgevingstemperatuur: zonlicht wordt geabsorbeerd voor 50% en 30% wordt gereflecteerd, zo ontstaat een aangenamer klimaat
  • omgevingsgeluid wordt gereduceerd: een groene gevel werkt als geluidsbarrière voor uw pand
  • gezond binnenklimaat: meer groen binnen, zorgt voor minder ziekteverzuim
  • absorbeert regenwater: de planten bufferen het regenwater waardoor de afvoer naar het riool wordt vertraagd
  • onderhoudsvriendelijk: maak gebruik van een onderhoudscontract en u heeft geen omkijken naar het onderhoud.

Sempergreen

Sempergreen Vertical Systems heeft al meer dan veertien jaar ervaring met de toepassing van verticaal groen en kan daarom gerust een ervaren speler genoemd worden. Dit is de reden waarom Outlook Groenprojecten gekozen heeft voor deze belangrijke speler om samen groene gevels te vermarkten.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over vergroening en bent u benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden voor uw (bedrijfs)tuin? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag. Bekijk onderstaand enkele voorbeelden van groene gevels of een beeld te krijgen van de mogelijkheden.