Christian Nieuwenhuijse


Welke eigenschappen typeren jou als persoon?

Ik werk graag geordend en daardoor ook erg nauwkeurig.  Het werkt voor mij niet prettig wanneer het rommelig op de werkplek is. De opdracht die de klant ons geeft wil ik graag goed en netjes afleveren. Ik ben klantvriendelijk, de wensen van de klant staan bij mij bovenaan.

Waarom biedt jouw vak jou zoveel werkplezier?

De afwisseling binnen mijn vak maakt dat ik het werk met veel plezier uitvoer. Geen enkele dag is hetzelfde. Mijn werk bestaat voor circa 20% uit tuinonderhoud en 80% uit tuinaanleg. Bij het aanleggen van een tuin houd ik me onder andere bezig met  bestrating, maak ik schuren en overkappingen en maak ik het geheel af door de beplanting te planten. Verder vind ik het prettig om tijdens het werk een goed contact met de klant te onderhouden. De werkzaamheden doe ik steeds weer in een andere tuin, bij andere klanten en andere weersomstandigheden. Hoe afwisselend wil je het hebben? 🙂

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Ik ben trots op het feit dat een hovenier zoveel dingen moet kunnen. Grondwerk, bestraten, timmeren, werken met elektriciteit, staal, kunstof en natuurlijk de kennis van beplanting. Het is een mooie uitdaging om deze werkzaamheden net zo goed of zelfs nog beter uit te voeren dan de specialisten op deze vakgebieden.

 

 

 

 

Christian Nieuwenhuijse