“We wisten wat we mooi vonden, maar niet wat we wilden.”

In Epe hebben wij de voor- en achtertuin gerenoveerd van familie Roos. Zo hebben we een stalen, zwevende carport gebouwd in minimalistische stijl en een onderhoudsarme tuin ontworpen en gerealiseerd wat een waardig verlengstuk is geworden van de woonkamer. in dit project verteld de familie graag meer over de samenwerking met Outlook Groenprojecten!

Waarom hebben jullie gekozen voor Outlook?

Outlook is ons aanbevolen. Vrienden van ons hadden hun tuin door Outlook laten renoveren. Het geheel sprak ons aan en ook waren onze vrienden zeer positief over de samenwerking, de gemaakte afspraken en uiteraard het eindresultaat. We hebben toen een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek.

 

Wat waren jullie wensen m.b.t. de aanleg van jullie tuin?

Dat is een lastige vraag. Mijn vrouw en ik zijn liefhebbers van kunst en design. Dat neemt in ons huis een belangrijke plaats in. In grote lijnen weten wat we heel goed wat we mooi vinden en wat bij ons past. Wat onze toekomstige tuin betreft wisten we op een aantal onderdelen wat we mooi vonden in een tuin, maar niet precies wat we wilden.

 

Wat maakte de samenwerking met Outlook zo bijzonder?

Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we ons dilemma (weten wat je mooi vindt, maar niet wat je wilt) uitvoerig beschreven. We beschreven ook wat ons in kunst en design aansprak. Een andere wens was een onderhoudsarme tuin, omdat we vaak in buitenland verblijven. Tijdens dat gesprek groeide, door de vragen die Sjerp stelde en de voorbeelden die hij liet zien, het gevoel dat we ‘goed zaten’. We hebben toen direct een vervolgafspraak gemaakt.

In het gesprek kwam Sjerp met een aantal ideeën en een ruwe schets die ons enthousiast maakte. Hij overtuigde ons ervan dat door de beperkte oppervlakte de tuin letterlijk het verlengstuk van onze woonkamer kon worden. De schets liet zien dat Sjerp de tuin ingedeeld had in twee “kamers”. Een-lounge deel en eet-kamer deel. De twee kamers zijn afgescheiden door een lage taxushaag en twee groenblokken met ieder een meerstammig boompje en verlichting. Het geheel is verbonden door een langwerpige vijver, ondersteund door een wit blok met daarin de wateruitloop naar de vijver.

Aan de voorkant van ons huis heeft Sjerp o.a. een stalen carport ontworpen, wat op zich al een staaltje design is. Minimalistisch, met een zwevend dak met ranke staanders in de ral-kleuren van de kozijnen gespoten. Over aanleg en realisatie kunnen we kort zijn. Vakmensen, enthousiast, hard werken (ook al zat het weer soms behoorlijk tegen) en: afspraak is afspraak!

 

Sluit de tuin, nu volgroeid, aan bij de wensen die jullie destijds hadden?

Voor 99,9%. De lage begroeiing rond de vijver vonden wij niet helemaal passen bij wat we voor ogen hadden. Nu dit vervangen is door antracietkleurige kiezelstenen zijn we helemaal tevreden. We hebben onze tuin in de afgelopen twee jaar alleen maar mooier zien worden. Het enige wat we jammer vonden, is dat de tuin bij oplevering niet direct al zo mooi was. Maar ja, de natuur laat zich nu eenmaal niet dwingen.

Afspraak maken?
Bel ons op (038) 385 66 58, mail ons of vul het contactformulier in op onze contactpagina.