‘We kunnen het gehele jaar door genieten van onze tuin!’

Wij mochten aan de slag in Genemuiden en dat op wel een heel bijzondere plek, namelijk bij het veerhuis. Het veerhuis is een bekende plek in Genemuiden en op deze plaats verrees een gloednieuwe dijkwoning waar wij de aanleg van de nieuwe tuin mochten realiseren. Ons team had erg veel zin om met dit nieuwe project aan de slag te gaan! Zo hebben zij deze dijktuin in Genemuiden omgetoverd tot een ware droomtuin. Ben jij benieuwd hoe dit proces verlopen is? Of juist geïnteresseerd naar het eindresultaat van dit unieke project? Lees dan snel verder!

De wensen en behoeften voor de dijktuin in Genemuiden

Onze opdrachtgever wist in de beginfase al erg goed wat de wensen en behoeften waren voor de dijktuin rondom hun woning in Genemuiden. Ze wensten voldoende privacy en wilden daarnaast ook graag kunnen genieten van het mooie uitzicht. Maar ook kwamen ze al snel tot de conclusie dat de locatie en de hoogteverschillen rondom de woning speciale aandacht verdienden. De woning is gebouwd op de plek van het oude veerhuis. Dit is een geweldig mooie plek aan de rand van Genemuiden – een unieke plek, maar zo ook met een aantal uitdagingen. Ze hebben daarom al snel een landschapsarchitect aan de mouw getrokken, die heeft geholpen met het neerzetten van een schitterend tuinontwerp. Een ontwerp die niet alleen perfect aansloot bij het huis, maar ook bij hun wensen en behoeften.

De vormgeving van de dijktuin

Het ontwerp van deze tuin is zo ingericht dat de tuin rondom de buitenkeuken door een grote haag wordt afgeschermd en daardoor een besloten tuindeel vormt. In deze zogenaamde binnentuin is een border aangelegd met kruiden die, vers geplukt, gelijk gebruikt kunnen worden in de keuken. Het is een echte toevoeging! Het is een familie die van koken houdt en maken hier dan ook bijna dagelijks gebruik van. Want hoe leuk is het om je maaltijden op smaak te brengen met kruiden uit eigen tuin? Dat is pas echt genieten!

Door de strakke elementen van het huis is er gekozen om met de beplanting een mooie overgang te creëren. Er is hiervoor gekozen voor wolkhagen aan de voorzijde. De basis van de verhardingen bestaat uit basaltkeien die een robuuste uitstraling geven aan de tuin en tegelijkertijd een mooie overgang vormen voor de woning en het landschap. Als verbinding in de tuin is gekozen voor alpengrind, dit heeft een mooi rustig karakter.

Bewust gekozen voor een onderhoudsabonnement

De bewoners van deze prachtige plek in Genemuiden hebben er bewust voor gekozen om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Het onderhoud voeren wij vier keer per jaar met veel plezier voor ze uit. We zorgen er dan voor dat de hagen netjes geschoren worden en dat de prairieborders worden bemest en gesnoeid. Zo kan de tuin het hele jaar weer goed groeien en bloeien!

Een echte droom(dijk)tuin!

Ook deze opdrachtgevers zijn heel tevreden over de samenwerking met Outlook Groenprojecten. Ze bestempelen onze teamleden als vakkundige mensen die weten waar ze mee bezig zijn. We hebben het project van de landschapsarchitect vertaald naar een unieke, stoere en onderhoudsvriendelijke tuin. Een project waar we weer mensen mee blij hebben kunnen maken! Wij toveren ook graag een lach op jouw gezicht! Kunnen wij jou helpen met het realiseren van jouw droomtuin? Of heb je enkele vragen? Neem gerust contact met ons op!

Afspraak maken?
Bel ons op (038) 385 66 58, mail ons of vul het contactformulier in op onze contactpagina.