Een unieke tuin met strakke lijnen!

In IJsselmuiden in de nieuwbouwwijk Het Meer, mochten we aan de slag met een complete tuinaanleg! De wens was een tuin waar zowel in geleefd als in ontspannen kon worden. Ook mocht alles iets sfeervoller ingericht worden. Onze hoveniers gingen daarom weer met veel plezier in deze tuin aan de slag! Benieuwd wat er gerealiseerd is? Lees dan snel verder en bekijk gauw de foto’s.

Tijdens de ontwerpfase hielden wij rekening met alle wensen en behoeften van de bewoners. De wensen zoals een tuin waar zowel in geleefd als in ontspannen kon worden en de behoeften zoals zitplekken in de zon én in de schaduw. Om dit te kunnen realiseren hebben wij bomen geplaatst voor de privacy en aan de voorzijde hebben wij een lage groene afscheiding geplaatst, zodat het mooie uitzicht op de Trekvaart niet verloren zou gaan. Daarnaast was er een wens voor een stukje gazon – om een extra groene dimensie te geven aan de tuin.  Dit tuinproject kenmerkt zich onder ander door het doordachte lichtplan. De voordeur mocht mooi belicht worden, net als de bomen in de bakken aan de voorkant in de tuin, de tuinzijde en de achterzijde. Deze keuze voor verlichting zorgt voor een sfeervol geheel.

De tuin moest aansluiten bij de moderne woning, dus de beplanting en de materialen waren hierin essentieel. Onze hoveniers hebben gekozen om met diverse materialen te werken. Zo is er een deel bestraat, grind gebruikt, is er aan een zijde een houten schutting geplaatst en is voor de rest gekozen voor een groene tuinafscheiding. In de voortuin zijn witte bakken met boompjes geplant, scherm steeneiken, waardoor er iets meer privacy gecreëerd wordt.

Qua beplanting is er onder andere gewerkt met buxusbollen tegen de woning aan, een prunus meerstam op de oprit, lavendels, hortensia’s en echinacea’s voor de kleur, hoge siergrassen tegen de zwarte schutting en een Portugese laurier als omheining en blokken in de achtertuin.

De bewoners van dit prachtige huis en tegenwoordig ook tuin, zijn zeer tevreden over het eindresultaat. Het proces is in grote lijnen goed verlopen.

Wil jij jouw tuin ook omtoveren tot een echte droomtuin? Schakel Outlook Groenprojecten in. Wij nemen het werk graag uit handen, of het nu draait om een onderhoudsproject of een complete tuinrenovatieonze hoveniers helpen waar nodig!

Afspraak maken?
Bel ons op (038) 385 66 58, mail ons of vul het contactformulier in op onze contactpagina.