In Elburg gingen wij aan de slag voor een prachtig bedrijf. Een zelfvoorzienend bedrijf dat al meer dan 40 jaar bestaat! Een aantal jaar geleden heeft dit pand van binnenuit een volledige ‘facelift’ gekregen en het was aan ons de taak om het gehele buitenterrein hier ook in mee te nemen. Het was een uitdaging, maar we hebben met veel passie aan dit tuinproject gewerkt. Een tuinproject dat zich kenmerkt door de eenvoudige lijnen waarbij veel hagen en gazon het bedrijfsterrein vullen. Benieuwd hoe alles vormgegeven is? Kijk en lees snel verder!

De biodiverse opzet

In nauwe samenwerking met de eigenaar van dit pand hebben wij een plan van aanpak uitgedacht. We hebben de tuin in gedeeltes aangepakt. De tuin kenmerkt zich door de eenvoudige lijnen. Er is gekozen voor hagen en gazon om het grote bedrijfsterrein mee te vullen. Het doel was om een tuin te creëren waarin de biodiversiteit gewaarborgd werd. De biodiversiteit speelt namelijk voor dit bedrijf een belangrijke rol. Er is daarom bewust nagedacht bij het invullen van de borders, zodat alle bloemen, bijen, vlinders en vogels zich er thuis zullen voelen. Er is gekozen voor een opzet van de beplanting die ervoor zorgt dat er het hele jaar door een bloeiend geheel te zien is.

Naast de prachtige borders die rijk bloeien en de mooie grassen die de borders in evenwicht brengen, weet dit bedrijventerrein ook de strakke lijnen goed door te laten vloeien. Dit is prachtig weergegeven op de dronefoto’s. Het project is prachtig afgerond en wat wij voornamelijk mooi vinden om te zien is hoe deze zakelijke klant het welbevinden van mens en dier een grote plek gegeven heeft tijdens de complete renovatie.

Wekelijks, met veel plezier, tuinonderhoud!

Teunis is hier al drie jaar (bijna) wekelijks te vinden voor het nodige onderhoud. Als ervaren vakman weet hij het brede scala aan werkzaamheden goed in te plannen en bijtijds bij te houden. Hij heeft het er goed naar zijn zin, mede door de belangstelling van het personeel die bij aankomst en in de pauzes geïnteresseerd en betrokken zijn wat betreft de bezigheden die Teunis uitvoert. Kijk aan! Dit maakt het werk voor Teunis een stuk leuker en zo zorgen we er gezamenlijk voor dat deze tuin elke tijd van het jaar haar eer aan doet.

‘Het is een uitdaging om te zorgen dat de borders er onkruidvrij bij liggen en de hagen hun strakke lijn behouden. Dat maakt dat deze klus zijn uitdaging behoudt.’ Aldus Teunis.

Voor de toekomst ligt het nieuwe onderhoudscontract weer klaar en dit vindt Teunis helemaal niet erg: elke pauze wordt hij verzorgd met een lekkere kipsnack.

Wensen voor jouw bedrijfstuin?

Schakel de ervaren hoveniers van Outlook Groenprojecten in! U kunt bij ons terecht voor een tuinontwerp, tuinonderhoud, tuinaanleg, daktuinen en meer.

Afspraak maken?
Bel ons op (038) 385 66 58, mail ons of vul het contactformulier in op onze contactpagina.