Tuinaanleg

Tuinaanleg voor een stijlvolle tuin

tuinaanlegVan tuinontwerp naar tuinrealisatie. Voor de tuinaanleg van uw tuin is het de moeite waard om een deskundige partij te vinden die u aanvoelt. Door wie u uw tuin laat aanleggen, is een keuze die niet zomaar gemaakt is. Want u zoekt een betrouwbare hovenier die binnen uw budget uw droomtuin aanlegt. En u weet nog niet zeker welke hovenier het beste bij uw wensen en eisen past.

U wordt graag verrast. Maar niet tijdens de rekening van uw nieuw aangelegde tuin.

Het verhaal van uw droomtuin moet helemaal kloppen. Het verhaal van de hovenier ook. Dat betekent dat wij bij uw tuin voor kwaliteit gaan. Kwaliteit die u de zekerheid geeft van jarenlang tuingenot. Duurzaam en tijdloos.

Bekijk hier de duurzame en tijdloze tuinprojecten van Outlook Groenprojecten.

Bekijk gerealiseerde projecten

Of neem direct contact met ons op

“Willen jullie mijn nieuwe tuin aanleggen?”

Tuinaanleg Outlook Groenprojecten


Maar heb ik daar dan een tuinontwerp van jullie voor nodig?

Een tuin begint met een ontwerp. Maar dat hoeft niet per se ons tuinontwerp te zijn. Het kan zijn dat u zelf al een tuinontwerp gemaakt heeft. Of dat u een vriend of een andere hovenier een tuintekening liet maken. Wij leggen altijd uw tuin aan. Als we maar een goed ontwerp hebben.

Wat is de eerste stap van de tuinaanleg?

Weten hoe u uw tuin wilt inrichten. Welke bomen en planten u mooi vindt. Welke verlichting voldoende is. Als u dat ontwerp al heeft, gaan we van ontwerpen naar realiseren.

We halen onze tuinmachines uit de schuur. We bestellen de bomen en planten die u in uw tuin wilt hebben. Wij zorgen ervoor dat we het afval van uw huidige tuin meenemen en op de juiste wijze afvoeren.  Dan is daar het moment aangebroken dat wij kunnen gaan starten met het aanleggen van uw droomtuin. Uw tuin die wij voor u op maat hebben uitgewerkt.

Een greep uit de mogelijkheden van tuinaanleg

Onze tuinaanleggers hebben het volgende in hun mars om een droomtuin te maken waar u graag in gezien wilt worden:

1.   Werken in de grond

Een goed begin is het halve werk. Dat is goed grondwerk: zorgen dat de basis van uw droomtuin goed geëgaliseerd is. We voorkomen plassen water in uw tuin dankzij de juiste afwateringen en een goede drainage. We leggen kabels voor de elektriciteit van de verlichting, uw terraskachel of de vijverpomp en leidingen voor het bewateringssysteem aan. Tuinaanleg begint met graven.

2.     Een onopvallende strakke tuinafscheiding

Een droomtuin is van u en niet van de buren. En in uw tuin wilt u tot rust komen. Waarschijnlijk zonder de buren. Daar gaan wij voor zorgen. Wilt u een tuinafscheiding van composiet of van steen? Misschien vindt duurzaam en ecologisch hout mooi of wilt u juist een groene schutting of dak? Wij draaien onze handen hier niet voor om.

Groene tuinafscheiding

3.     De mooiste bestrating

Zonder stenen geen tuin. Een terras moet bestaan uit strakke terrastegels. De auto moet staan op een oprit van puin met daarboven zware klinkers. Een grindpaadje van de schuur naar de vijver. Dan vergeten we dat het pad midden in uw grasmat ook bestrating is. Maar gras zelf valt eigenlijk ook al onder bestrating. Net als een houten terras onder de glazen overkapping.

En wat dacht u van een stenen bankje? Een gemetselde trap die op een prachtige wijze voor hoogteverschillen in uw droomtuin zorgt. Een muurtje om uw voortuin heen. Of een schutting van steen. Het is allemaal mogelijk met wat we noemen een steen.

Sfeertuin4.     Kleurrijke struiken en planten

Een kleurrijke heester. Een groene laurier. Een romantische rozenstruik. Of een heerlijk ruikende vlinderstruik. De eye-catchers van uw tuin. Want met 1.001 verschillende kleuren leggen we een tuin aan die bestaat uit uw lievelingskleuren. Maar daarnaast letten we ook op de grond van uw omgeving en de grondsoort in uw tuin. We denken na over de eigenschappen van planten en de bloeiperioden van struiken. Kortom: we denken na over zoveel mogelijk bloei en groei in uw tuin het gehele jaar door.

5.     Passende boompjes

Een bloeiende appelboom. Een esdoorn als dakboom. Een klein palmboompje of een olijfboom. Een sneeuwboompje op stam. Zo zorgen we voor een strakke en altijdgroene kleurrijke tuin. En we vergeten natuurlijk niet te kijken naar de maximale hoogte van uw boompjes.

Het kan zijn dat we eerst wat bomen uit uw tuin moeten halen voordat we uw nieuwe tuin aan kunnen leggen. Dat doen we veilig en goed. We klimmen in elke boom. We halen elke stronk weg. En we nemen de hele stam mee en versnipperen de takken.

6.     Een strakke grasmat

Tijdens de tuinaanleg zorgen we er natuurlijk voor dat uw gazon niet minder groen is dan bij de buren. Kiest u voor kunstgras of echt gras? We leggen een groene grasmaat aan waar de kinderen kunnen spelen op het gras, terwijl ook de hond ook veilig op het gras mag spelen.

Tuinaanleg en tuinontwerp Outlook Groenprojecten

7.     Een vijver of waterelement

Water brengt leven in de brouwerij. Een kleine vijver met een waterval. Een strakke koivijver. Een zwemvijver. De vijver maakt uw tuin pas echt een klein stukje natuur. De wateraanvoer ligt er dankzij ons grondwerk al en die hoeven we alleen nog maar aan te sluiten.

Tuinverlichting - Outlook Groenprojecten

8.     Licht voor een donkere avond

Beleef een nostalgische avond in de tuin, terwijl het al schemert of helemaal donker is. Het mooiste licht stemmen we op elkaar af met lampen die een perfect gezellige sfeer creëren. Gelukkig hebben we de juiste elektriciteitskabels al in de grond gestopt.

9.     De mooiste houtconstructies

Exclusief hout in de tuin maakt uw tuin tijdloos. Hout is het meest klassieke tuinmateriaal. Maar tegelijkertijd ook modern. Stoer en robuust staat de een houten constructie van ons in uw tuin. Het grote en stevige hout brengt u dicht bij de natuur. En het vergrijzen van hout laat uw overkapping, schuur, carport, veranda of tuinhuis meer opgaan in uw tuin.

Exclusieve houtbouw - Outlook Groenprojecten

10.  Een bewateringssysteem

U kunt uw plantjes langsgaan met een gieter. Maar u kunt dat ook laten doen. Niet door ons. Maar door uw sproeisysteem. Die ervoor zorgt dat uw tuin nooit dorst heeft.

We doen al het juiste voor uw tuin!

Ook mijn tuin aanleggen


Willen jullie een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen?

Dat doen we het liefst. Dat is namelijk pas een duurzame tuin. Maar dan wel met zoveel mogelijk groen. Dat begint al met een slim ontwerp. Door uw tuin in te delen in grote blokken of door te kiezen voor bomen en planten die ook echt groen blijven. Door veel stevige betonnen bandjes te gebruiken of door voldoende blokken te bestraten. Terwijl we weinig plantenbakken adviseren. En ook wat grind gebruiken. En wat dacht u van kunstgras?

Dan heeft u weinig werk aan uw tuin. Het hele jaar door niet.
En anders maakt u gewoon gebruik van de onderhoudsservice van Outlook.

Wat zijn de kosten van tuinaanleg precies?

Vanaf deze pagina kunnen we niet vertellen hoeveel een tuinaanleg ongeveer gaat kosten. Dat hangt af van uw tuinwensen en tuineisen. Daarom werken we niet met een vaste prijs. De prijs van ons ligt ongeveer tussen de €60 en de €200 per m2 om uw tuin aan te kunnen leggen naar de kwaliteit die u van ons verlangt.

Willen jullie ook mijn bestaande tuin renoveren?

Is uw tuin een kleine jungle geworden maar wilt u de huidige structuur en inrichting van uw tuin bewaren? Dan gaan we uw tuin opnieuw aanleggen. We gaan uw tuin deels leeghalen. We gaan stukken uitgraven. Misschien moeten we uw tuin ophogen. De bestrating moeten we opnieuw leggen. Uw schutting en terras moet worden vervangen. Planten moeten we verwijderen of verplaatsen. Onkruid moeten we uit de tuin halen. En veel bomen en struiken moeten waarschijnlijk gesnoeid worden.

Maar dan lijkt het wel alsof uw tuin net aangelegd is.

Willen jullie ook mijn droomtuin aanleggen?

Natuurlijk willen we dat! Maakt het dan uit wanneer jullie langskomen?

Eigenlijk niet. Want elke dag is de perfecte dag om uw tuin door ons aan te laten leggen. Op extreme weersomstandigheden als vorst of extreme regen na.

En wanneer ik vraag of jullie mijn tuin renoveren in plaats van opnieuw aanleggen. Ook dan kunnen we het hele jaar door nieuwe bomen en planten in de tuin zetten dankzij de potcultuur. En als het niet vriest kunnen we altijd uw tegels en klinkers vervangen.

Wilt u dat we zo snel mogelijk langkomen om een aanlegplan te maken!

Wanneer mogen we uw tuin aanleggen?